Jasne fabryka "Odra" szyła tzw polskie dzinsy na sprzedaż hurtową oraz na zamówienie zakładów pracy jako odzież roboczą [spodnie + kurtka] do tego był pasek z takimi klamrami. Te ciuchy zamawiało PLO, PŻM, Żegluga Gdańska i inni armatorzy.
Panowie,nie chce szpanowac,ale jestem zdania ze te symbole z lodziarka nic wspolnego nie maja.ODRA to byla firma ktora produkowala ciuchy,a klamre taka mialem przy dzinsach kupionych w PD-cie.POwaga
Marand tak to wynika z mojej wypowiedzi. Dobrze przeczytaj. Jasne można było takie dzinsy kupić w handlu z takimi pasami ale wiem też że niektóre firmy armatorskie dawały komplet dzinsów jako odzież roboczą bo sam takie ciuchy dostałem . Pierwsza klamra z kotwicą to symbol fabryki ciuchów "Odra". Druga to raczej gadzet.
Waldemar Danielewicz
Przejdź do forum
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies